Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-2.dfn.de!n
ews.dfn.de!news.uni-stuttgart.de!news.belwue.de!newsout01.versatel.de!news.vers
atel.de!not-for-mail
From: "Andy Niwinski" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaki opiekacz elektryczny
Date: Sun, 1 Jul 2012 12:23:13 +0200
Lines: 34
Message-ID: <jsp8eh$jvg$1@news01.versatel.de>
References: <s...@k...domain.org>
NNTP-Posting-Host: i577ab3ec.versanet.de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news01.versatel.de 1341138194 20464 87.122.179.236 (1 Jul 2012 10:23:14 GMT)
X-Complaints-To: a...@v...de
NNTP-Posting-Date: Sun, 1 Jul 2012 10:23:14 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <s...@k...domain.org>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18005
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.1.7601.17609
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347152
Ukryj nagłówki
"tomjas" <t...@W...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:slrnjuipsk.o7e.tomjas@krusty.domain.org...
> Witam.
> Przymierzam się do zakupu opiekacza elektrycznego - tzn. nie taki do
> tostów czy grzanek - coś takiego co można spotkać w barach fast food
> gdzie "grzeja" w tym zapiekanki. No i pytanie od tych co tego używają
> - jakieś sugestie własne, spostrzeżenia? Rzecz jasna opisy i zachwalanie
> można wygooglać bez problemu - dlatego interesują mnie opinie
> użytkowników tego urządzenia.
> A dlaczego potrzebuje? Odpowiedź bardzo prosta - przygotowując kuchnie
> dla 1 osoby nie ma sensu gotować 1-2 krokietów, piec 1 udka, itd. Raczej
> ze względów finansowych kupuję i gotuję hurtowo i potem zamrażam.
> Odmrażanie i odgrzewanie mikrofali to nieporozumienie. W piekarniku
> jest ok, ale ta bezwładność piekarnika w nagrzewaniu dla jednego
> krokieta to przesada. Stad moje zapytane.
> Poproszę o wypowiedzi tych co mają takie coś w domu - korzystaja i znają
> zalety i wady.
> Z góry dzięki i pozdrawiam.
> tomjas
Ja polecam Halogen Oven. Użwam od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Cuś
tagiego, tyle że ja kupiłem w Azchon:
http://allegro.pl/kombiwar-halogen-oven-12-litrow-ko
nwekcyjny-i2313643938.html
Niezależnie od tego, czy przysmażam sobie jedną kiełbaskę (wychodzi jak z
grilal), krokiecika, boczuś, karkóweczkę dzieje się to szybko i sprwanie.
Robię też wieksze ilości, zależne od tego ile się zmieści na kratkę.
Ziemniaczki pokrojone w ósemkę, albo tylko na pół, pieczarki, warzywa, nawet
frytki w nim robię (podkładam na kratkę papier do pieczenia)
Andy
|