Data: 2004-02-12 18:50:22
Temat: Re: Jaki pomysł na ziemniaki?
Od: "Lilly was here" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tyrolsko-szwajcarski - ziemniaki pieczone z dodatkami - potzrbne baaardzo
duże ziemniaki. Pieczesz w foli aluminiowej ( w łudeczkach z tejże ) jak
jużbęda gotowe przekrawasz, dodajesz farsz ( w przekrojenie:) np. szpinak z
czosneczkiem duszony na boczku lub ser raclette lub gulasz. Pieczesz jeszcze
5 minut, wyciagasz i podajesz. Do serowego dobry bedzie sos tzatzyki.
2 sposób - małe ziemniaki kroisz na pół, układasz na kratce skórą na dół,
smarujesz z góry olejem, posypujesz solą i kminkiem. Do piekarnika na 200
stopni na jakieś 20-30 miny.
Ewentualnie możesz zrobic krokiety ziemniaczne - coś jak klpsiki mielone
tylko z ziemniaków. Albo tzw. dufiki np....
Troszke inwencji i ziemniaki Ci się nie znudzą.
--
Lilly was here
|