Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaki powinien być oscypek?
Date: Mon, 10 Sep 2007 12:06:50 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <fc354i$4ig$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fbuvkh$58t$1@node2.news.atman.pl> <fbv3t4$2pt$1@atlantis.news.tpi.pl>
<fc0ama$pnu$1@srv.cyf-kr.edu.pl> <fc0f3h$9ub$1@nemesis.news.tpi.pl>
<fc2su3$aah$1@news.onet.pl> <fc33gq$r61$1@atlantis.news.tpi.pl>
<fc33um$su0$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: i...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: adlp185.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1189418962 4688 79.185.19.185 (10 Sep 2007 10:09:22
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Sep 2007 10:09:22 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fc33um$su0$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301589
Ukryj nagłówki
flower pisze:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:fc33gq$r61$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Psychotrop vel Grzesiek "Laska" Lasocki pisze:
>>
>>> a nie robiłem :)
>>> ale zrobię - dzięki za podpowiedź, a o kalorie się nie martwię ;)
>>>
>> No, myślę, skoro jeździsz rowerem po górach, to Ci tych kalorii jeszcze
>> zabraknie w boczku. Tylko do smażenia trzeba dodatkowo go "podtłuszczyć"
>> czymś, bo ten dzisiejszy boczek to też już nie boczek.
>
> Tak, jasne, bo dzisiejsze świnie to na PiS głosują. I tak dobrze że się w
> ogóle jeszcze daje usmażyć, bo niedługo przeczytam że dzisiejszy ogień to
> nie ogień.
>
:-)
To chyba nie pamiętasz tego prawdziwego boczusia, który nie wymagał
podkładu do smażenia i nie leciała z niego woda zamiast tłuszczyku po
rozgrzaniu...
Dziś świnie się karmi kukurydzą, a nie ziemniaczkami, jak kiedyś. Tu
tkwi przyczyna.
A co ma PiS do jakości boczku, to się nawet nie zastanawiam, bo tu nie
polityka. Ogień na szczęście zawsze ogniem pozostanie, o ile nie
gotujesz na gazie lub elektryczności. Ja gotuję na prawdziwym ogniu - na
palżcym się drewnie lub podczas mrozów - węglu, i chwalę sobie :-)
Głosowałam na PiS (mam zamiar powtórnie), a jakoś nie wyglądam jak
świnka. Wydaje mi się, że podkreślanie różnic przekonań politycznych nie
wpływa dobrze na trawienie i zestaw gości przy stole, zatem lepiej ich
nie poruszać, o ile nie chcemy siedzieć przy stole sami lub w
zestresowanym, monotematycznym, towarzystwie :-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|