Data: 2002-01-30 10:14:56
Temat: Re: Jaki sos do babki ziemniaczanej?
Od: "Niunia" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
> A ja bym pozostała przy czymś prostym:
> - na zimno - śmietanka kwaśna lekko posolona i poczosnkowana - i już
> - na ciepło - sosik grzybowy albo tekki gulaszowy (tylko wtedy to już jest
> granat a nie jedzenie).
>
> Poza tym nie wiem jak wygląda przepis DosiJM na babkę ziemniaczaną, ale
> będąc jeszcze cielęciną jadłam babkę upieczoną we flaku po żołądku (na wsi
> po świniobiciu). Skład jak na placki + malutkie kawałeczki opieczonego
> boczku, w tym flaku do bryffanki i do piekarnika - I śmietanką z wierzchu.
> Boże!! jeszcze mam smak na języku - jeść!!!! a dopiero 10 rano... jak ja
> wysiedzę w pracy do 16....
> Joaśka
Takie cos to sie chyba kiszka nazywa
Coś kiedyś Makłowicz na ten temat....
Niunia
>
|