Data: 2005-10-03 08:58:12
Temat: Re: Jaki sos do placków ziemniaczanych - RATUJCIE przepisem
Od: "Atunia " <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wiesz, u mnie mąż mnie "zaraził" maczanką czosnkową. Ale to dla wytrzymałych.
Za to zdrowe bardzo (przy założeniu zdrowej wątroby oczywiście). Wyciska się
czosnek, rozciera z solą, zalewa odrobiną oliwy z oliwek i wrzątkiem. I w tym
się macza placki ziemniaczane. A u mnie w domu to się jeszcze te placki robiło
z odrobiną startego żółtego sera, bardziej chrupiące wychodziły.
Z normalniejszych sosów to wydaje mi się, że jakieś na bazie śmietany, można
nawet samą śmietanę podać.
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|