Data: 2007-06-27 13:04:45
Temat: Re: Jakie dania na urodziny?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:f5tmuf$9oq$1@inews.gazeta.pl...
> Joanna Duszczyńska pisze:
> Biały: rozcierasz mąkę z masłem, taka sama ilość tego i tego, ja robię na
> oko - dajmy na to łyżkę lub dwie. Rozprowadzasz rosołem, dodajesz sok z
> cytryny lub dwóch, odrobinkę cukru, razem to zagotowujesz. Na końcu
> odrobina skórki otartej z cytryny, można dodać też żółtka, ale uważać, by
> już z nimi nie zagotować.
> Rumiany: masło rumienisz z mąką, rozcierając, dodajesz rosół, sok z
> cytryny, odrobinkę karmelu, skórkę cytrynową otartą.
OK. Dzięki.
A te kotlety cielęce to miałas na myśli panierowane, czy tez pieczeń cięlęcą
w plastrach, czy może coś jeszcze innego?
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/
|