Data: 2006-01-28 15:25:10
Temat: Re: Jakie formy dobre do pieczenia ciasta?
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
s...@t...pl wrote:
>>No wlasnie, przed chwila wyjelam marchewkowe... finansjerki (tylko z
>>formy, bo tresc zupelnie inna) z form silikonowych, bez smarowania i bez
>>problemu (oprocz poparzonych paluchow, ale to nie wina formy...). Wogle
>>przestawiam sie calkiem na formy silikonowe, sa coraz tansze, maja
>>bardziej roznorodne formy, niz cala reszta, i sa bardzo praktyczne.
>>Tylko ciac w nich nie mozna...
>>
>>Kot, dwoma ocalalymi palcami
>>
>>
>
>
>No właśnie,na Allegro jest mnóstwo takich form ,nawet zastanawiałam się nad
>ich kupnem,ale nie wiem,czy wszystkie są takiej samej jakości,które warto
>kupić....I naprawdę zupełnie nie trzeba ich smarować?I nie wylewa się ciasto w
>trakcie wstawiania lub pieczenia?Widziałam takie formy w metalowym koszyku,czy
>takie lepiej kupić??
>
>
Mam i takie i takie, znaczy to nie koszyk, tylko jakby metalowa ramka
dookola i rzeczywiscie, te sa bardziej praktyczne. Ale i bez ramki daje
rade i nic misie nie wylewa, tylko jak wlewam ciasto, to forme stawiam
od razu na kratce i wstawiam to razem do piekarnika. Nic nie smaruje,
nic a nic, wszystko pieknie odchodzi. Mam jeszcze taka calkiem plaska
plachte silikonowa, do pieczenia malych ciasteczek, tez fajna, polecam.
Kot
____________________________________________________
_______
To help you stay safe and secure online, we've developed the all new Yahoo! Security
Centre. http://uk.security.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|