Data: 2000-08-21 11:36:56
Temat: Re: Jakie garnki?
Od: "AlicjaNF" <a...@v...wis.pk.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Ostatnio modne zrobiły się naczynia ze stali nierdzewnej.
>Na rynku jest sporo wyrobow różnych firm, ale co do jakości
>trudno uzyskać wiarygodne informacje o jakości.
Mam rowniez blat ceramiczny, a gary kupilam od ruskich na bazarku (te ze
stali nierdzewnej, z potrojnym dnem). Sprawuja sie idealnie od ponad pol
roku. Moja mama ma oryginalne niemieckie (cena jest 2 razy wyzsza), ale
uzywa ich od okolo 3 lat na kuchence gazowej (z zastosowaniem plytki) i tez
nie moze na nie narzekac. Osobiscie bardzo polecam takie gary. Dodatkowo
polecam rowniez do tej kuchenki szklane garnki zaroodporne, oraz wszelkie
teflonowe (najlepiej Tefal - drogie, ale najlepsze). Wazne, zeby dno garnkow
bylo gladkie, bez zadnych ostrzejszych krawedzi itp. Mozna sobie w ten
sposob niezle zorac blat !
A wczoraj w Ikei widzialam, ze maja w sprzedazy tzw. "Zestaw Startowy", w
ktorym jest kilka garnkow (nie pamietam jakich), jakies lopatki i inne
sprzety do kuchni. W sumie za wszystko chca ok. 350zl. Gdyby nie to, ze
wszystko juz mam, to bym sie skusila. Warto zobaczyc i te propozycje.
Przy okazji radze na poczatek oswoic sie z sama kuchenka. Pamietaj, ze plyta
grzejna po zagrzaniu trzyma jeszcze dosc dlugo cieplo. Jezeli chcesz np.
ugotowac jajka na twardo, to wystarczy zagotowac je i wylaczyc pole grzejne.
Bedzie gorace na tyle dlugo, ze jajka i tak sie ugotuja. Garnki z potrojnym
dnem dodatkowo podtrzymuja to cieplo.
Pozdrowienia
Ala
|