Data: 2002-11-07 09:30:18
Temat: Re: Jakie polecacie ksiazki o tematyce kulinarnej?
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie chodzi mi o ksiazki kucharskie, tylko o
ksiazki:
> 3. opowiesci, legendy i przekazy dotyczace
jedzenia, swiat, powstawania
> potraw
|============
| Znakomita ksiazka utrzymana scisle w tej
tematyce to "Dracula".
|============
> 1. omawiajace techniki gotowania, zasady
przyrzadzania itp
|============
| Zasada przyrzadzania: zwabic dziewice do
zamczyska i umiescic na lozu
|============
> 2. historie jedzenia, gastronomii
|============
| Historia jedzenia: wbic zeby w szyje i ssac,
ssac, ssac...
|============
> 4. ksiazki o konkretnych produktach: winach,
serach, przyprawach.
|============
| O ile wiem Dracula nie przyprawial dziewic
|============
PS. Ostatnio wydano pare ksiazek: Maklowicz -
dwie, z opowiesciami o Krakowie i wplywach kuchni
CK w tym rejonie; rowniez Piotr Bikont wypuscil
cos z pod piora, ale jeszcze nie przeczytalem. Nie
pamietam teraz tytulow - moze ktos przypomni?
waldek
============
|