Data: 2014-02-22 09:08:53
Temat: Re: Jakie pszyprawy do buraczka?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-02-21 23:48, "Dariusz K. Ładziak" pisze:
>> To miała być raczej surówka z kapusty, znacznie bardziej lekkostrawna od
>> gotowanej wzdymającej kapuchy.
>
> Wzdymająca to jest krótko obgotowana kapucha. Prawdziwy smak gotowanej
> kapusty ujawnia się po co najmniej czterech godzinach powolnego
> gotowania na małym ogniu - i to już nie wzdyma.
Skoro technolog tak pisze... to kiedyś się pokuszę, choć nie wiem czy
moja trzustka to przeżyje ;) Bigosu już nie przeżywa :)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|