Data: 2002-04-23 14:39:54
Temat: Re: Jogurt made in home
Od: "Dred" <w...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
> > > powinno ich mieć za dużo, ale ma. Przez pasteryzację są one usuwane.
> > > Mleko znajdujące się w handlu jest pasteryzowane. UHT to specjalny
> > > rodzaj pasteryzacji. Jak nastawisz jogurt na mleku niepasteryzowanym,
to
> > > bakterie gnilne mogą wygrać z kulturami jogurtu i masz wtedy
śmierdzącą
> > > bryję.
> >
> > A nie kwaśne mleko?
> > Błe...
>
> nie. Jak gnilne wygrają, to masz bryję śmierdzącą lepiej niż
> sfermentowane rzygowiny.
>
> Waldek
Obrazowe. Zapamiętam. Jeśli nie utzrymam obiadu - zapamiętam ci jeszcze
bardziej.
Edede
|