Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!easynet-mong
a!easynet.net!dispose.news.demon.net!demon!grolier!easynet-fr!tengri.easynet.fr
!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <01c13d5d$1776d080$28684cd5@default> <9nvf16$43k$1@news.onet.pl>
<01c13df4$30a94a00$13684cd5@default>
Subject: Re: Juz jutro
Lines: 39
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <G0Lo7.157$T3.6734@tengri.easynet.fr>
Date: Sat, 15 Sep 2001 18:15:39 +0200
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.162
X-Complaints-To: a...@e...fr
X-Trace: tengri.easynet.fr 1000570022 212.198.40.162 (Sat, 15 Sep 2001 18:07:02 MET
DST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Sep 2001 18:07:02 MET DST
Organization: [Posted via] Easynet France
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:68709
Ukryj nagłówki
czarek <c...@z...media.pl> a écrit dans le message :
01c13df4$30a94a00$13684cd5@default...
> Jednak moja rubryka jeszcze nie jest prezentowana w sieci ale mam
> obietnice, ze to sie zmieni. Kiedy nie wiem. Moja szefowa sugeruje, ze w
> najblizszym czasie powinienem dostac cala kolumne i wtedy jest szansa, ze
> zmiesci sie wiecej przepisow (rowniez z grupy). Jak widzicie podany
przepis
> jest inspirowany przepisem Grzegorza z serwisu Gotowanie to sztuka. Procz
> tego od przyszlego tygodnia bedzie zagadka kulinarna (na poczatek
smiesznie
> latwa), potem ma byc tez poczet kucharzy i smakoszy, anegdoty kulinarne
> oraz gawedy kuchenne. W najbliszszym czasie bedzie tez wywiad z kucharzem
> polskiej reprezentacji w pilce noznej i wiele innych no i last but not
> least tekst o naszej grupie oraz polskich stronach www poswieconych
> gotowaniu. Moj mozg ma jednak ograniczona pojemnosc i jesli przychodzi wam
> do glowy cos co chcielibyscie przeczytac, dajcie prosze znac
> Czarek
>
Aha, to na razie Twojej rubryki nie moge zobaczyc... A moze moglbys mi, na
priva, podeslac tekst ? (RTF, bo Ty chyba na Macu pracujesz)
Poza tym wnioskuje, z tego co piszesz, ze masz sporo miejsca. Proponuje
wiec, na przyklad, temat : "co na surowo i gdze i jak?"
I wtedy mozna mowic o :
- polskim tatarze (i o francuskim, i o roznicach pomiedzy...)
- carpaccio w rozmaitych odmanach
- ceviche Ani (mojej siostry) i, przy okazji, o gravlak skandynawskim
mozna przeslizgnac sie w stone wega i pisac o dipach do surowych warzyw
no, i eventualnie (jezeli jest jeszcze miejsce...) zakonczyc panorama
wedzonych surowych szynek z poludnia Europy (Wlochy, Francja, Iberia)
Ewa NN
--
Niesz !
|