Data: 2001-06-04 08:58:57
Temat: Re: KARTOFLANE WARIACJE
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 4 Jun 2001 10:14:08 +0200, "Lilly was here"
<M...@e...com.pl> wrote:
>Kotleciki ziemniaczane z serem ( albo innym nadzieniem ) - dla mięsożerców -
>ziemniaczano mięsne.
>
>Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i mielimy razem z twarogiem
>( kilka razy na jednolitą masę ) - jak na leniwe pierogi ( proporcje
>60/40 ). Dodajemy jajko, albo dwa w zależności od ilości głodnych, dodajemy
>sól, pieprz do smaku, bazylię ( drobniutko posiekaną lub suszoną ) i także
>samo koperek. Formujemy placki, na środek placka układamy kawałek naszego
>ulubionego sera i zawijamy kaotlecik tak aby powstało coś na kształt klopsa
>z serem w środku.
>Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy przewracając od czasu do czasu
>aż bułka zbrązowieje.
>
a czy to cale ziemniaczane ustrojstwo nie zacznie sie po
sekundzie lepic do palcow na amen, do tego stopnia, ze latwiej i
skuteczniej byloby farszem nadziac oblepiona reke?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|