Data: 2010-06-12 04:27:58
Temat: Re: KTO WIE...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> wrote in message
news:4c12cb5e$0$2591$65785112@news.neostrada.pl...
Użytkownik Panslavista napisał:
> Nie, to był śledź z solanki - mięso bardzo ciemne, krajane w paski i
> z
> dodatkiem cebuli zjadane. To stary człowiek, syn mówi, że bardzo miły,
> Myślę, że koszerny, więc wydaje mi się że nie chodziło o smalec a o
> smalenie - czyli mógł być podwędzany i trzymany w solance.
Ale w kuchni żydowskiej używa się smalcu, jak najbardziej - tyle że
koszernego, gęsiego.
Tyle o koszernych to ja nauczyłem się na grupach...
--
Darek
|