Data: 2001-08-02 08:05:56
Temat: Re: Kabaczek
Od: "kachna" <k...@w...ps.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
te placki z kabaczka naprawdę ze śmietaną? dzis robbie więc proszę o szybka
odpowiedź.
:)kachna
pozdrowienia ze słonecznego Szczecina
Użytkownik Ewa <n...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:j3_97.99$Y...@t...easynet.fr...
> Polecam : Bechamel z kabaczka
>
> 1. Pokroic toto w plasterki (cienkie). Nie obierac !
> 2. Zblanszowac (czyli : do wrzatku, jak zawrze, odcedzic i przeplukac
zimna
> woda) i porzadnie odsaczyc.
> 3. Przyrzadzic beszamel (czy mam podac przepis?) z duza iloscia galki m.,
> gesty !
> 4. W naczyniu zaroodpornym ulozyc : kabaczki + bechamel + starty zolty ser
> 5. Zapiec 20 min. w lagodnie-goracym piekarniku (ok.180°).
>
> PS. Kabaczki w piekarniku puszczaja jeszcze "troche" wody. Dlatego
skladniki
> do zapiekania powinny byc geste lub odsaczone (lub nawet odcisniete...)
> --
> Niesz !
>
>
|