Data: 2001-08-01 18:36:26
Temat: Re: Kabaczek
Od: "Ewa" <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Polecam : Bechamel z kabaczka
1. Pokroic toto w plasterki (cienkie). Nie obierac !
2. Zblanszowac (czyli : do wrzatku, jak zawrze, odcedzic i przeplukac zimna
woda) i porzadnie odsaczyc.
3. Przyrzadzic beszamel (czy mam podac przepis?) z duza iloscia galki m.,
gesty !
4. W naczyniu zaroodpornym ulozyc : kabaczki + bechamel + starty zolty ser
5. Zapiec 20 min. w lagodnie-goracym piekarniku (ok.180°).
PS. Kabaczki w piekarniku puszczaja jeszcze "troche" wody. Dlatego skladniki
do zapiekania powinny byc geste lub odsaczone (lub nawet odcisniete...)
--
Niesz !
|