Data: 2001-07-06 13:05:06
Temat: Re: Kaczka
Od: "Ula Dynowska" <u...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Mam zamrożoną kaczkę. Ponieważ nigdy nie przyrządzałam kaczki sama, proszę
o
> kilka propozycji co z tym ptakiem można zrobić ? Wolałabym, żeby nie była
to
> kaczka z dodatkiem owoców, natomiast powinna być rumiana, soczysta i
> wspaniale smakować. Czy jest to wogóle możliwe? jeśli tak to prosiłabym o
> jakis przepisik.
Mozna zrobic kaczke po pekinsku - jak dla mnie rewelacja.
Nie wiem jaki przepis jest prawidlowy, ale mysmy smarowali ja zalewa z
mieszanki roznych sosow - sojowego i innych, piekli na ruszcie w piekarniku,
podawali ze swiezym ogorkiem, plackami (mandarynskimi), szczypiorkiem i
sosem sliwkowym. Roboty bylo duzo, ale i przyjemnosci z jedzenia ...
pozdrawiam - Ula
|