Data: 2007-12-30 21:14:59
Temat: Re: Kaczka - jak? aby było palce lizać
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Dec 2007 20:37:37 +0000 (UTC), Felinity napisał(a):
> W piękny dzień - Sun, 30 Dec 2007 19:44:45 +0100, urocza istota znana
> wszem jako Ikselka napisała:
>
>> Dnia Sun, 30 Dec 2007 16:46:46 +0100, wolim napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał
>>>
>>>> renety lub boskop'y
>>>
>>> dlaczego XL'ka kojarzy mnie się niezmiennie z renetą lub boskop'em? ;)
>>
>> Bo to dobre, winne, twarde (!) jabłuszka są - jedyne dobre i w ogóle
>> najlepsze do mięssssss i ciasssst, ale trzeba się dobrze znać na...
>> jabłkach :-)
>
> Slusznie - a najlepsza kaczka ma w sobie i renety, i czosnek i majeranek!
>
> A renety są najlepsze do wszystkiego (oprócz na surowo - choć znam i
> takich, co gussstują)
Prawda, do wszystkiego: do mojej selerowej sałatki, wszelkich surówek,
zapiekania z ryżem, kaczki, na szarlotkę i - na surowo :-)
Zimą jem (na surowo - jeśli chodzi o jabłka) tylko renety, uwielbiam ich
zdecydowany, winny, ostry smak. Szkoda tylko, że mw. od lutego mają już
ciemne kropy w miąższu :-(((
> Fel - kaczolub (ale po upieczeniu ^^)
Też jestem kaczolubem - jutro piekę dwa kaczory z renetami, niech będzie -
i z czosnkiem, w końcu warto spróbować z czosnkiem, jak tak zachwalasz ;-P
--
XL wiosenna
====================================================
================
"Prawdziwe przyjaciółki poznaje się nie w biedzie, ale w sukcesie."
====================================================
================
Poprzedni profil: //tylko odsiej podszywki
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=LWs
rThYAAABr-nqNxKREgaFPDG6Ht91aF6sPCqGHHKkulQEP0yp8Qg
|