Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Nell" <n...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kakaowe eksperymenty
Date: Thu, 13 Nov 2003 19:58:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <bp0k9c$5e8$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bovokk$qoo$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.116.48.162
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1068749933 5576 195.116.48.162 (13 Nov 2003 18:58:53
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 13 Nov 2003 18:58:53 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4927.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4927.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:179254
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kinga Macyszyn"
> Wczoraj zostało mi trochę ciasta a'la naleśnikowego (ale na jogurcie w
> miejsce kwaśnej śmietany i z proszkiem do pieczenia). Nie zastanawiając
się
> za bardzo, dosypałam czubatą łyzkę kakao, usmażyłam grubego naleśnika i ..
> zjadłam ze smakiem (i z powidłami). Dobre bylo! Czy ktoś już tak próbował?
Ja, ja!! dokładnie jak mówisz - naleśnikowe na kogurcie z proszkiem i kakao,
na to jeszcze odrobina jogurtu powidła babcine :)) no i mój nałogowy cynamon
rzecz jasna! mniam! :)))
> Poważnie się zastanawiam nad takim tortem naleśnikowym przekladanym jakąś
> masą nugatową i bitą śmietaną z owocami i te placki naleśnikowe właśnie z
> kakao.
hmm ja wiem, to chyba lekka przesada - nugat i nabiał, ale te owoce jeszcze?
Ale może to po trochu kwestia własnych upodobań - dla mnie ciasta muszą być
konkretne w konsystencji, chrupiące lub zbite, a nie przepadam za
"rozmemłanymi" tortami przekładanymi masą więc te naleśniki jakoś mi tu nie
leżą...
<cut>
Kolega, który był przez miesiąc w Meksyku opowiadał, że na deser się tam
> jada ciemną fasolę z czekoladą. Próbował ktoś? Może ktoś ma przepis?
> guglanie bez efektów.
>
> I chyba zrobię tego śledzia w czekoladzie...
>
Hihiihi, ja słuszałam że w Meksyku to mięso z sosem kakaowym to normalka (a
źróło mam wiarygodne- chłopaka rodowitego Meksykanina ;)), więc pewnie
ichnia fasola też się nada ;) Zarysykuj i zdaj sprawę z efektów.
Pozdr
Nell
|