Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: stefan <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kanapka Elvisa.
Date: Fri, 20 Oct 2017 19:13:43 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 31
Message-ID: <osdas9$mgm$1@node2.news.atman.pl>
References: <59ea0bae$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-71-145-197.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1508519625 23062 89.71.145.197 (20 Oct 2017 17:13:45
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Oct 2017 17:13:45 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.4.0
In-Reply-To: <59ea0bae$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379197
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-10-20 o 16:43, XL pisze:
> Kiedy tak patrzyłam ze zdziwieniem i niedowierzaniem na pałaszujących to
> coś ludzi, mrucząc odruchowo pod nosem coś w rodzaju ,,ech, ci Amerykanie i
> ich paskudztwa", doleciał mnie, wprost z mojej zapachowej i smakowej
> wyobraźni, wbrew moim złym nastawieniom podświadomie jak widać pracującej i
> czułej na ciekawe sygnały, niezwykle kuszący zapach tejże kanapki,
> sugerujący równie kuszący jej smak! To było jak piorun z jasnego nieba, na
> tyle wyraźny, że następnego dnia zrobiłam stosowne zakupy wciąż jeszcze się
> dziwiąc, co też ja wkładam do tego koszyka!
> Powiem jud tylko tyle: muszę przystopować, bo codziennie robię sobie ,,to
> coś" i z niezmienną rozkoszą zajadam. Za chwilę zamienię się w grubego
> Elvisa!
>
> Jak powiedziała jedna z konsumentek w programie, kanapka jest jednocześnie
> smakowitym posiłkiem i deserem. Słony i słodki smaki przeplatają się ze
> sobą w zaskakujący, bardzo ciekawy sposób, wraz z chrupkością orzeszków,
> aksamitnym gorącym masłem orzechowym i bananowym rozgrzanym wnętrzem
> tworząc naprawdę COŚ :-)
>
> Polecam!
>
> PS. Nie mam płyty żeliwnej - ale mam emaliowaną żeliwną patelnię.
> Rozpuszczam w niej łyżkę masła klarowanego, kładę kanapkę, przykrywam - i
> powolutku ogrzewam na malutkim grzaniu do zezłocenia. Oczywiście obie
> strony.
Never, never...
Pig of Memphis yes, yes, yes...
pozdr
Stefan
|