Data: 2013-05-17 23:23:01
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Diabełson(R) <h...@s...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-05-09 11:21, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 09 May 2013 08:52:35 +0200, Robson napisał(a):
>
>> Zrobiłem coś do czego przymierzałem się już długo, mianowicie zbudowałem
>> sobie na działce wędzarnię. Kupiłem dobre mięso - to z marketów już
>> surowe jest naszprycowane fosforanami i wodą. Na pierwszy ogień szynka i
>> polędwica, tydzień się peklowały w soli i przyprawach, potem 5 godzin
>> wędzenia i godzina parzenia.
>> Powiem krótko, miodzio, pomimo tego, że wędziłem pierwszy raz to były
>> tak dobre jak robione przez doświadczonych. Nie kupię już wędlin w
>> sklepie, teraz się przymierzam do kiełbas.
>>
>> R
>
> Decyzja jedyna ze słusznych. Gratulacje!
>
> Coraz więcej osób stara się samemu robić wędliny. Moze nie wpłynie to
> znaczaco na ogólny rynek, ale... może jednak da do myślenia producentom, ze
> jest spory rynek na DOBRE wyroby, niekoniecznie chodzi o tanie.
Kotku, oni egzystują dzięki temu że przeciętny człowiek choćby się
znał na jedzeniu, to zje jak leci bo nie ma czasu. Jak ja. Znam się na
tym i owym, ale nie mam czasu na robienie swoich wyrobów. Dlatego kupuję
jak najmniej przetworzone mięso. A tanie mięso jedzą psy, chociaż i
teraz nie zawsze.
--
http://tnij.org/sympatyczne
|