Data: 2004-02-24 11:34:54
Temat: Re: Kapuśniak
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 24 Feb 2004 12:22:03 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Julka*, w
wiadomości news:<c1fc4c$b10$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Moje zdolności kulinarne nie są zbyt...dlatego zrwacam się z prośba o pomoc
> jak ugotować kapuśniak. Od dawna mam ochote na ta zupe, ale nie wiem za
> bardzo jak sie za to zabrać.
Ja gotuję kapuśniak w wersji ekspres-zaslupie, bo używam do tego kostek
knorra, ale wychodzi niezły. Na duży gar. - 1,25kg kwaszonej kapusty pokroić
na małe kawałki, do tego ziemniaki pokrojone w kostke i kiełbasa w kostke
(ziemniaki i kiełbasa to tak chyba po kilogramie...). No i gotuję to aż
będzie miękkie, po drodze dodając liść laurowy, ziele angielskie, trochę
pieprzu i nieszczęsną kostkę rosołową, bo mi brakuje tego smaczku.
Opcjonalnie dochodzą warzywa, ale bardzo rzadko, bo bracia nie znoszą.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|