Data: 2002-11-16 21:50:42
Temat: Re: Kapusta włoska - surówka?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Znacie jakies surowki z kapusty wloskiej?
>>>>>>>>>
posiekac [poszatkowac] drobnitko na paseczki
dodac soli i cukru
wymieszac osobista lapka wyciskajac kapuste [zmniejszy swoja objetosc, pusci sok]
dodac do tego:
starta na grubej tarce marchewke, pokrojona w piorka cebule, starte na grubej tarce
kwasne jablko, jak masz, takze swieza papryke,
pieprz, kminek do smaku [na tym etapie takze mozna uzupelnic sol i cukier].
Dodac p[osiekana zielona pietruche.
Oczywiscie czosnek takze moze byc, ale nie za duzo!
Smacznego :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|