Data: 2005-07-04 13:17:26
Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> masła i soli, a do tego fura koperku.
a nawet dwie fury! :-)))
> Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
> ugotowaniu?
robię to na raty :-)
do średniej wielkości główki kapusty uzywam dwa solidne peczki koperku
(byle nie z łodygami o srednicy 5 mm). Po wypłukaniu najpierw kroje/siekam
koperek od tej delikatniejszej strony i to do miseczki na później. Jak
dochodzę do mniej delikatnych części koperku to kroję troszkę drobniej
(korzonki oczywiście wyrzucam :-). Te mniej delikatne kawałki gotuje razem
z kapustą, zaś te delikatne (odłożone do miseczki) dodaję na minute przed
końcem gotowania. Najlepsze na drugi dzień...
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
|