Data: 2001-10-24 23:05:55
Temat: Re: Kapustojady
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9r7efk$2fu$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Po mediolansku? A jak to?
> Usmiecham sie od ucha do ucha :o))))))))
Hejka;-))))
Także się uśmiecham i piszę;-)))
Kapusta po mediolańsku
80 dkg kapusty białej
200 ml mleka
cebula
łyżka mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 ml śmietany
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz i gałka muszkatołowa;-))))))))))
Poszatkowaną kapustę zalać wrzącym mlekiem i dusić aż będzie miękka. Cebulkę
drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zarumienić i dodać do
kapusty, chwilkę poddusić. Kapustę przełożyć do płaskiego naczynia, wyrównać
powierzchnię, połać koncentratem wymieszanym ze śmietaną, posypać gałką
(ilość gałki zależy od gustu), posypać startym serem i zapiec. Pychotka...
Smacznego;-))))
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|