Data: 2002-09-02 21:52:09
Temat: Re: Karkowka
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MJ" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:akvvqm$kfc$1@news2.tpi.pl...
> Mam w zamrażalniku piękny kawał karkówki.Prosze może znacie jakieś
przepisy
> ,które pozwoliły by mi wykorzystać ja..?Tylko proszę nic z grila...
> Mam już przesyt, potraw z grila,za którymi zima tęsknie :).
Ja karkówkę kroję w plastry, wrzucam do zalewy: oliwa, musztarda, odrobina
miodu (ma być słodkawe, nie słodkie), jeszcze mniejsza odrobina chili (tyle,
żeby był nieco pikantny posmaczek, nie powinno wypalać jamy ustnej), kilka
kropel sosu sojowego, zgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie (dużo).
Trzymam w tym godzinę (co najmniej), potem smażę i podaję np. z surówką z
cykorii.
Kamila Pe.
|