Data: 2004-11-23 19:20:57
Temat: Re: Karkówka
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik kruczkop, sącząc kawkę, wyklepał:
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów może pomóc mi w przyrządzeniu karkówki?
> Proszę o przepis (jakie mięso, sosik etc.)
>
> Z góry ślicznie dziękuje
>
> pozdrawiam pawel
Jeśli jesteś posiadaczem ciężkiej, żeliwnej, karbowanej patelni (takiej,
której dno jest w takie fale, a nie płaskie), to posypujesz karczek
pieprzem i, jeśli chcesz, czosnkiem (ja raczej nei chcę) i pakujesz bez
tłuszczu na takową patelnię. Mięso smaży się tak jak na grillu (w
przybliżeniu oczywiście), puszcza "sok". Po usmażeniu solisz. Z piwem,
świeżutkim pieczywem i jakąś sałatą - pychota!
Krusz.
ja raczej wino niż piwo :)
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|