Data: 2007-12-23 14:42:59
Temat: Re: Karkówka w piwie?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka pisze:
> Nie chciałabym wszczynać nowego flejma, bo nie czas po temu, ale czy
> objawem szacunku jest odpowiadać na inne pytanie niż zostało zadane?
> Kiedy ktoś pyta, czy mam zegarek a ja odpowiem "trzynasta dwadzieścia"
> to dopiero to wydaje mi się chamstwem. Ale pozostańmy każda przy swoim
> zdaniu, tak będzie najsensowniej.
Oczywiście, że tak. Oczywiste równeż jest dla mnie, że skoro ktoś zadaje
pytanie na o ulicy o zegarek, to raczej nie po to, by sprawdzić, np mój
stan posiadania
Nie wnikam w precyzje/poprawność pytania. Odpowiadam i tyle
> Moje??? To Panslavista cię pouczył: "może siedzieć". A teraz udaje
> niewiniątko...
> Na marginesie... dobrze, że się piecze, bo się martwiłam (zupełnie
> poważnie), że naprawdę zechcesz poczekać te dwa dni. A gdybym się
> rzuciłą powiedzieć, że moim zdaniem - niekoniecznie, że zależy gdzie i
> w jakim stanie kupiłaś mięso, oberwałoby mi się, że się czepiam albo że
> pouczam. No cóż - kowal (Panslavista) zawinił, a mnie powiesili. Niech
> ci opłatek lekkim będzie.
Moim zdaniem po prostu odpowiedział mi w stylu takim, w jakim zadałam
pytanie. Nie chce sie doszukiwać drugiego dna, bo i po co.
Piecze się, bo prawdę mówiąc sama nie byłam przekonana do
przetrzymywania jej dłużej w tym roztworze. Wódka ma właściwości
konserwujące, ale piwo?chyba już nie? W każdym razie, wygląda, smakuje
rewelacyjnie
--
Gosia
|