Data: 2005-02-12 16:48:41
Temat: Re: Kartoflak
Od: "ania" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja mama piecze tzw. kugiel. Robi go w następujący sposób: Najpierw trze
ziemniaki tak jak na placki kartoflane, następnie dodaje drobno pokrojoną
cebulę, jajko, trochę mąki pszennej (ok. 2 -3 łyżek) i surowe mięso, np.
żeberka pokrojone w kawałki. To wszystko miesza i wkłada do formy, a
następnie do piekarnika albo piecze w prodiżu. Jest bardzo
smaczne.Pozdrawiam. Ania
Użytkownik "PB" <p...@n...pl> napisał w wiadomości
news:cuiuqu$3gc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czy moze ma ktoś przepis
> to jest podobne do placków ziemniaczannych tylko ze jest to duży placek z
> mięsem i piecze się go w piekarniku
>
>
>
|