Data: 2003-12-03 10:27:42
Temat: Re: Keks
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Zofia Gebert" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bqkd3m$ngf$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > To niekoniecznie racja... Ja bym nie skracala czasu pieczenia,
ewentualnie
> > kontrolowala sytuacje patyczkiem. Najlepiej, gdybys miala kominek do tej
> > formy, byloby bezpieczniej.
> Jestem amatorem w dziedzinie pieczenia ciast. Mozesz mi powiedziec
> co daje taki kominek?
> ZOfia Gebert
Hmm, jakby to powiedziec... Otrzymamy forme rownie waska jak keksowka, tyle,
ze zwinieta w okrag. Dzieki temu ciasto bedzie nagrzewane rowniez od srodka
formy, wiec bedzie lepiej dopieczone.
Poprostu musisz sobie wyobrazic, jak wyglada tortownica z kominkiem i jak w
takiej formie dociera cieplo do ciasta, a jak w tortownicy bez kominka.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|