Data: 2001-09-13 11:24:23
Temat: Re: Ketchup
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Bylam wczoraj strasznie zdolowana - wiadomo z jakiego powodu, w dodatku o
>calej pozodze dowiedzialam sie w szpitalu, gdzie bylam z moim rocznym
>maluchem, ktory zlapal brzusznego wirusa i sie odwodnil, tak ze stopien
>przygnebienia wzrosl do wskazujacego na ciezka melancholie do leczenia od
>zaraz u psychiatry. Na szczescie wczoraj nas wypuscili. Nadrobiony dobry
>humor ulotnil sie, bo obraz kuchni po meskich (niezaangazowanych kulinarnie)
>rzadach zwalil mnie z nog. W dodatku zaraz wypatrzylam ze trzy litrowe
>sloiki soku pomidorowego, ktorego nie zdazylam przed wyjazdem do lapiduchow
>wyniesc w chlodne miejsce, rozszczelnily sie. Chcialam wiec przyrzadzic z
>nich ketchup. Wlalam do rondla, wkroilam cebule, dodalam ziarnko ziela
>angielskiego i zaczelam odparowywac. W tej chwili juz sporo zgestnialo ale
>mam problem: czym to doprawic oprocz soli i cukru, zeby mialo smak
>ketchupowy a nie taki jak koncentrat zupy pomidorowej? Chcialabym, zeby bylo
>w nim cos oryginalnego co go odrozni od Heintza.
>
>Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
>
a ocet jaki gdzie? i moze jakies przyprawy korzenne nieco, ale
malochyba. Nigdy nie robilam...
Krysia
Cafe Za Slupem i Pokoj Dla Zdziecinnialych (CafeZSiPDZ)
K.T. - starannie opakowana
|