Data: 2004-04-02 12:27:09
Temat: Re: Kiedy piec mazurek?
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ZygZag" <Z...@Z...pl> napisał w wiadomości
news:c4jlkq$1s5$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "batory" <b...@w...poczta.onet.pl> napisał
>
>
> > No to nie wiem, z ciast umiem robić wyłącznie mazurki (a propos to
ciasto
> > jest prawie jak kruche tyle, że oprócz całych jajek daje się żółtka
> > ugotowane i przetarte przez sitko) oraz racuchy
>
> a co to ma dać w efekcie?
> to żółtko ugotowane?
> jakieś cudowne właściwości ono ma, że surowe być nie może? ;)
>
>
Ciasto jest kruche, a jednocześnie miękkie, niechrupiące, znacznie bardziej
delikatne od zwykłego kruchego, no i ma nieco inny smak, taki mazurkowy
Pozdrówka - A.
|