Data: 2009-12-15 22:05:24
Temat: Re: Kiełbasa biała - Poznań
Od: Willy Stoeltzli <w...@v...fl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Tue, 15 Dec 2009 20:30:55 +0100, Willy Stoeltzli napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Tue, 15 Dec 2009 09:55:26 +0100, Willy Stoeltzli napisał(a):
>>>
>>>> XL pisze:
>>>>> Dnia Thu, 10 Dec 2009 01:45:24 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Użytkownik Robert Wańkowski napisał:
>>>>>>> Ale się wkurzyłem!
>>>>>>> Jedyne miejsce jakie znałem, gdzie kupując białą kiełbasę widziałem, że
>>>>>>> będzie smaczna już jej nie sprzedaje. Było to Łazarzu (rynek). Facet
>>>>>>> zrezygnował z produkcji ze względu na wymogi, których nie spełniał.
>>>>>> Prawdziwą kiełbasę białą można sprzedawać przez kilka godzin od
>>>>>> wyprodukowana - bo prawdziwa biała kiełbasa powinna być robiona z
>>>>>> niepeklowanego mięsa (po ugotowaniu jest szarawa a nie różowa) - a to
>>>>>> radykalnie ogranicza jej trwałość. I dlatego chyba nikomu teraz nie chce
>>>>>> się robic prawdziwej, niepeklowanej białej kiełbasy - za dużo
>>>>>> chrzanienia się z zapewnieniem ciągłości łańcucha chłodniczego i z
>>>>>> ograniczeniami czasu przydatności do spożycia.
>>>>> Ja robię sama, wielkie mi halo.
>>>> herr pytal gdzie moze kaufen weisswurst in Posen a nie co robisz w
>>>> wolnych chwilach poza pigalakiem
>>> Nie wszystko dzieje się u ciebie na pigalaku.
>> letzten mal kiedy rocmawialismy bylas milsza ale to pewnie z powodu
>> moich frank banknoten, nicht war??
>
> Banknoty były moje, ciulu - ty żebrałeś, ja zaś grzecznie odmówiłam. Nie
> karmię darmozjadów.
ciulu - tak powiedział położnik jak cie zobaczył po porodzie
|