Data: 2003-07-31 11:10:46
Temat: Re: Kielbasa w piwie
Od: "Krecia" <k...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Poziomka" <p...@e...com> napisał w wiadomości
news:bg9h4u$4e0$1@atlantis.news.tpi.pl...
(ciach)
> Kielbasa w piwie (przepis normalny):
> 1/2 kg bialej kielbasy
> 3 szklanki piwa jasnego, piwa, nie popluczyn
> duza cebula
> 3 zabki czosnku
> 2 lyzki maki
> 4 lyzki masla
> sol, pieprz, przyprawa do zup
> Piwo zagotowac. Wlozyc do niego kielbase w calosci, zabki czosnku i grubo
> pokrojona cebule. Gotowac na malym ogniu pol godziny, przykryte. Potem
> odstawic na pol godziny.
> Wylowic cebule i czosnek (technika dowolna, byle skuteczna). Zmiazdzyc to.
> Zrobic zasmazke (maslo+ maka), dodac zmiazdzona cebule z czosnkiem,
pieprz,
> przyprawe do zup i zalac to wszystko piwem. Podgrzac.
> Kielbase w tym czasie pokroic w grube plastry. Na koniec zalac ja sosem
> piwnym.
> Podawac z ziemniakami, z jasnym piwem w kuflu.
>
> Poziomka
>
>
Czy do tego koniecznie musi być biała kiełbasa? Jak byt o smakowało ze
swykłą?
Pozdrawiam
K.
|