Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiełbasa z łososia Re: Kiełbasa z łososia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kiełbasa z łososia

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!xlned.com!feeder5.xlned.com!news2.euro.net!
209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neo
strada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neos
trada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Fri, 12 Apr 2013 18:56:30 +0200
From: Zansibar <c...@y...com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:17.0) Gecko/20130328
Thunderbird/17.0.5
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kiełbasa z łososia
References: <kk2bk4$irr$1@usenet.news.interia.pl> <kk3bn6$7ar$1@speranza.aioe.org>
<y...@4...net>
<5165e3d9$0$1232$65785112@news.neostrada.pl>
<1xxoxhnbmnmb3$.tac6teyrg4w5$.dlg@40tude.net>
<516660d0$0$1257$65785112@news.neostrada.pl>
<ocjvo13ho1g$.139sqasibazco$.dlg@40tude.net>
<51670603$0$26700$65785112@news.neostrada.pl>
<k...@4...net>
In-Reply-To: <k...@4...net>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 58
Message-ID: <51683cc4$0$1209$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 159-205-143-175.adsl.inetia.pl
X-Trace: 1365785796 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1209 159.205.143.175:49479
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:350642
Ukryj nagłówki

W dniu 2013-04-11 23:26, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 11 Apr 2013 20:50:37 +0200, Zansibar napisał(a):
>
>> To tym razem się z Tobą niezgodzę ;-)
>> Może ryba w suchym lodzie nie ma -78 st C, ale na pewno jest zamrożona.
>> A jak nie jest to znaczy, że opakowanie nie nadaje się do przewożenia
>> zamrożonych rzeczy!
>
>
> http://www.fcmarket.pl/sezam/033233.pdf
>
> "Suchy lód w
> branży spożywczej.
>
> Ze względu na swoje właściwości podane powyżej suchy
> lód znalazł szerokie zastosowanie na rynku spożywczym.
> Jego największym odbiorcą jest branża mięsna. Dodanie
> suchego lodu podczas mieszania mięsa i
> dodatków gwarantuje utrzymanie odpowiednio niskiej temperatury podczas
> całego procesu.(...) Suchy lód wykorzystuje się także do UTRZYMYWANIA
> stałej, niskiej temperatury mięsa i podrobów podczas transportu wewnątrz
> zakładów. Wyroby mięsne przesypuje się suchym lodem lub kładzie
> bezpośrednio na nim. [Czy tu jest coś o zamrożeniu? - p. XL](...)
>
> "(...)tego uniwersalnego środka chłodniczego który OPRÓCZ SCHŁADZANIA jest
> używany jako środek do utrzymywania tem
> peratury gotowych, zamrożonych produktów piekarniczych.(...)"
>
> "(...)Suchy lód jest powszechnie stosowany w
> transporcie i cateringu lotniczym, w celu zachowania świeżości
> przygotowanych wcześniej potraw. Stale rosnący popyt na wysokojakościowe
> dania gotowe, tzw. wygodną żywność, ułatwia rozpowszechnianie się suchego
> lodu jako środka SCHŁADZAJĄCEGO (Czy tu jest coś o zamrażaniu? - p. XL] w
> branży żywienia zbiorowego(...)"
>
Słonko, jak dodasz 2g suchego lodu do 100 g mięsa to go nie zamrozisz ;-)
Jak położysz 1 kg łososia na dwóch szczyptach suchego lodu, to sytuacja
będzie taka sama..
Jak zawsze masz rację ;-)



> "(...)Zakłady wyspecjalizowane w obróbce czerwonego mięsa, drobiu oraz ryb
> stosują suchy lód w pojemnikach transportowych, co gwarantuje zachowanie
> świeżości produktu podczas przewożenia. [Czy tu jest coś o ich zamrożeniu?]
> - p. XL]"
>
> "(...)Ponadto suchy lód stosowany jest do szybkiego CHŁODZENIA LUB
> ZAMRAŻANIA produktów spożywczych w sytuacji,
> gdy nie można korzystać z zamrażania mechanicznego.(...)"
>
>
>
> Czyli nie ma się o co spierać, bo suchy lód ma bardzo wszechstronne
> zastosowanie - począwszy od SCHŁADZANIA i UTRZYMYWANIA NISKIEJ TEMPERATURY
> SWIEŻYCH produktów po przechowywanie produktów ZAMROŻONYCH.
>

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.04 Ikselka
13.04 Mariusz Dębski
13.04 Ikselka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem