Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail
From: m...@n...chem.uni.torun.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kielki rzodkiewki - jak zapobiegac plesni?
Date: 16 Apr 2003 09:41:33 GMT
Organization: TORMAN
Lines: 26
Message-ID: <b7j8gd$as7$1@flis.man.torun.pl>
References: <b7gj1s$38i$1@flis.man.torun.pl>
<7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: hera.chem.uni.torun.pl
X-Trace: flis.man.torun.pl 1050486093 11143 158.75.3.58 (16 Apr 2003 09:41:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 16 Apr 2003 09:41:33 GMT
User-Agent: tin/1.4.2-20000205 ("Possession") (UNIX) (Linux/2.2.19 (i686))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:153078
Ukryj nagłówki
p...@p...onet.pl wrote:
> Ja przelewam raz na dobe, a to dlatego, ze zwykle jednoczesnie nastawiam
> rzezuche, a te najlepiej przelewac dopiero jak napecznieje, bo wlazi do tego,
> hm, koreczka, i go zapycha. Ale musze Twoj pomysl wyprobowac, bo dosc
> czesto musze te kielki, niestety, wyrzucac. Dzieki :-)
> Tu uwaga dla Doda: rzezuche zwykle daje na sam spod, bo ma intensywny
> zapach i lepiej, zeby to na nia splywala woda z np. lagodnej soczewicy.
Przyszlo mi do glowy, ze moze problem lezy w myciu tacek.
Jak pojawia sie plesn, trzeba koniecznie wymyc woda z octem.
Chyba na opakowaniu kielkownicy jest napisane, jak zrobic roztwor.
Dodatkowo trzeba usuwac te nasion, ktore nie wypuscily pedow,
bo nastepuje gnicie.
Marek S.
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|