Data: 2005-02-13 20:36:10
Temat: Re: Klops
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> napisał w wiadomości
news:cuocij$r8k$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl>
> > Zrobiłam klopsa, pierwszy raz w życiu. Siedzi w piekarniku już pół
> godziny.
> > Ile czasu powinien się piec? I po czym poznać, że jest już upieczony?
>
> Robiłaś pewnie wg przepisu, nie było tam informacji ile piec?
> Ja lubię jak się wierzch zapiecze na brązowo i już po wbiciu patyczka
> nie wycieka sok.
>
Nie robiłam z przepisu, tu i tam coś mi się obiło o uszy, resztę
wykombinowałam. Teraz z klopsa cosik wycieka, pachnie smakowicie, ale
wycieka i wycieka. Jak z mielonych, gdy się je smaży. Myślę, że trzeba go
piec aż przestanie wyciekać. Czyż nie?
Pozdr. - A.
|