From: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@m...poznan.pl> <987dk6$bqt$1@news.tpi.pl>
<3...@m...poznan.pl>
Subject: Re: Kluski
Date: Thu, 8 Mar 2001 10:39:03 +0100
Lines: 33
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3...@n...ircx.pl>
X-Trace: 8 Mar 2001 10:46:03 +0100, pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!newsfeed.formus.pl!news.k.pl!n
ews.vogel.pl!news.ircx.pl!pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46144
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin Helinski" <h...@m...poznan.pl> napisał w wiadomości
news:3AA7417E.15CE485B@man.poznan.pl...
> Joanna wrote:
> >
> > Sa to kopytka - ziemniaki i ser mielimy, mieszamy, podsypujemy maka,
> > dodajemy jajko, wyrabiamy, toczymy waleczki, kroimy na ukos i do
wrzatku.
> > mozna jesc na slono - ze skwarkami i z cebulka oraz na slodko - z
maselkiem,
> > cukrem i cynamonem.
>
> To chyba bedzie to. :) Dziekuje bardzo. Moj brzuch bedzie uratowany :)
>
> Tylko czy moge prosic o ilosci poszczegolnych skladnikow?
>
> pozdrawiam
> Marcin
Moje dzieci uwielbiaja wszelkie kluchy, dladego moge z wlasnego
doswiadczenia powiedziec, ze proporcje moga byc rozne, z reszta kto
dokladnie wazy ziemniaki? Duzo zalezy od tego co kto lubi w smaku
- jak ktos chce mocno czuc twarog, to np proporcje pol na pol ziem i twar.
ze dwa jajka zeby sie trzymalo no i maka zeby to wyrobic; moze tez byc 0.25%
twarogu i reszta ziemniaczki, czasem jest to dobry sposob na wykorzystanie
lezacego w lodowce twarogu, na ktory brak amatorow
a czasem na nie zjedzone, ugotowane ziemniaki.
/dobre z sosem pieczarkowym/
pozdrawiam
Basia
|