Data: 2001-03-08 09:39:03
Temat: Re: Kluski
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin Helinski" <h...@m...poznan.pl> napisał w wiadomości
news:3AA7417E.15CE485B@man.poznan.pl...
> Joanna wrote:
> >
> > Sa to kopytka - ziemniaki i ser mielimy, mieszamy, podsypujemy maka,
> > dodajemy jajko, wyrabiamy, toczymy waleczki, kroimy na ukos i do
wrzatku.
> > mozna jesc na slono - ze skwarkami i z cebulka oraz na slodko - z
maselkiem,
> > cukrem i cynamonem.
>
> To chyba bedzie to. :) Dziekuje bardzo. Moj brzuch bedzie uratowany :)
>
> Tylko czy moge prosic o ilosci poszczegolnych skladnikow?
>
> pozdrawiam
> Marcin
Moje dzieci uwielbiaja wszelkie kluchy, dladego moge z wlasnego
doswiadczenia powiedziec, ze proporcje moga byc rozne, z reszta kto
dokladnie wazy ziemniaki? Duzo zalezy od tego co kto lubi w smaku
- jak ktos chce mocno czuc twarog, to np proporcje pol na pol ziem i twar.
ze dwa jajka zeby sie trzymalo no i maka zeby to wyrobic; moze tez byc 0.25%
twarogu i reszta ziemniaczki, czasem jest to dobry sposob na wykorzystanie
lezacego w lodowce twarogu, na ktory brak amatorow
a czasem na nie zjedzone, ugotowane ziemniaki.
/dobre z sosem pieczarkowym/
pozdrawiam
Basia
|