Data: 2003-04-29 16:55:19
Temat: Re: Kluski przednie
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:3EA9D37B.D2660462@olypen.com...
> Urozmaicilam kluski kladzione i oto przepis. Ostatnim razem, jak
> zrobilam porcje, to cala zjadlam, stojac przy patelni czytajac ksiazke,
> Sa przepyszne.
> Magdalena Bassett
Kluski sa super, wejda do repertuaru, szybkie w obrobce, same plusy.Mialam
do nich filety z piersi kurczaka, pokrojone w kostke w sosie
parykowo-smietankowym, z bialym winem,czosnkiem. Nazywa sie totzo paprykaz i
do tego robilam czasemtakie wegierskie kluseczki, jak cienkie
cygara-paluszki, ktore po ugotowaniu tez przysmazam(ale te wymagaja wiecej
czasu ze wzgl. na wyrabianie mnostwa cienkich cygar.
Nie jestem tylko pewna czy dobrze zrobilam te "ptysiowe", urosly owszem,
byly pulchne, ale myslalam,ze beda zblizone do pieczonych, a wiec takie
troche puszyste.Gotowalam 10 min. jak w przepisie.
Ilona
|