Data: 2004-01-31 10:32:40
Temat: Re: Kminek
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bvfuhp$st5$2@inews.gazeta.pl>,
BasiaBjk <b...@q...pl> wrote:
> Rumienisz żeberka na silnie rozgrzanym tłuszczu, zalewasz je wywarem
> jarzynowym, dodajesz kminek i gotujesz do miękkości. Dadajesz też
> przyrumienioną cebulę i pokrojone ziemniaki - mają być miękkie, kiedy
> mięso z żeberek będzie miękkie.
> Odcedzasz wszystko, przecierasz ziemniaki i cebulę z wywarem (miksujesz)
> - mięso kroisz w kostkę, wrzucasz do zupy, gotujesz razem moment,
> oczywiście doprawiasz do smaku.
> Masz zupę krem kominkowy z kawałkami mięsa.
to nie jest zupa krem.
Władysław
|