Data: 2005-04-07 10:42:52
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <d331q3$76c$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > Po prostu nazywają tam "wędzeniem" na zimno to, co zwykle nazywa się
> > wędzeniem na ciepło. Ale to i tak nie zmienia faktu, że podczas
> wędzenia
> > na zimno (czy nawet na ciepło) produktu się nie gotuje i pozostaje on
> > surowy.
>
> Jasne, surowość w kuchni jest czymś innym niż w ogóle lub w sensie
> technicznym.
> Brak nam słów jak widać:
> http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=59637
> na określenie produktu uwędzonego na zimno ale nie gotowanego.
Produkt wędzony, surowy? (Masz tu aż trzy słowa. Jak widać słów nam nie
brakuje. ;-) )
Władysław
|