Data: 2005-11-30 02:21:21
Temat: Re: Kolor śledzia
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 29 Nov 2005 05:53:49 +0100, "Wojti" <j...@w...pl> wrote:
>Czy można bez użycia wanisza "poprawić" kolor płatów ze śledzi solonych?
>> Mnie to się nigdy jeszcze nie udało. Jestem niemal pewien, że matiasy są
>> rzeczywiście chemicznie wybielane. A może się mylę?
>Nie nie mylisz się.A to że panie w marketach wybrzydzają że mają być białe i
>twatde top bzdura.Twarrde tak! Ale białe - bull shit.Sama chemia służy do
>wybielania filetów,
>Nie wytłumaczy się polskiemu Motłochowi
W nie innej chemii odswieza sie kurczaki - fachowo zwie sie to
podchlorynem sodu, handlowe nazwy - bielinka, domestos, ace...
Za czasow mojej mlodosci to kible sie tym mylo a jesli cos sie bielilo
- to zasrane przescieradla (i dlugo po takim bieleniu wietrzylo).
Teraz jak widac bieli sie tym papu.
--
Darek
|