Data: 2005-07-03 20:15:49
Temat: Re: Kompot jabłkowy
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lolo" <l...@o...onet.pl> napisał w wiadomości
news:da6tvd$i3j$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Ewa Ganowicz" <g...@s...com.pl> napisał w
> wiadomości news:da6a0s$oo2$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > mam problem tak głupi, że aż wstyd - próbuję ugotować kompot
> > jabłkowy, a wychodzi mi jakiś płyn bez smaku i aromatu. Dodałam
> > cynamon i goździki, ale to wciąż nie to. Być może powinnam mieć
> > bardziej kwaskowe jabłka, bo ten mój kompot jest tak słodki, że nawet
> > cukru nie muszę do niego dodawać.
>
> Dodaj kwasku cytrynowego przynajmniej tak robi zaprzyjaźniony szef
> kuchni.
>
Potwierdzam...
aktualnie dostępne jabłka nadaja sie do wszystkiego tylko nie na kompot...
Marek
|