Data: 2010-05-15 16:19:00
Temat: Re: Kompot z rabarbaru.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 14 May 2010 19:46:46 -0700 (PDT), J-23 napisał(a):
> On 11 Maj, 21:11, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Co do niego dodajecie dla wzbogacenia aromatu? Tj cynamon, goździki,
>> cytrynę ze skórką itp? Z samego rabarbaru kompot jest raczej mdły, wiec ja
>> dodaję cytrynę ze skórą - oczywiście do gotowania razem z rabarbarem, tyle
>> że wrzucam pod koniec. I dwa goździki - nie więcej. Inne warianty?
>
> jest niezdrowy. zawiera znaczaca ilosc kwasu szczawiowego przez co
> usuwa z organizmu wapn i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian
> wapnia, ktory moze odkladac sie jako kamienie nerkowe.
Toteż pije się go hektolitrami, jak wiadomo, i to przez cały rok.
:-)
|