Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ne
ws1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplanet.net!europa.netcrusader.net!204.71
.34.3!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en,pl
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Konfitury truskawkowe
References: <3...@w...net> <3...@p...net>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 28
Date: Mon, 08 May 2000 16:56:34 -0700
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.129
X-Complaints-To: a...@a...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 957829877 207.71.222.129 (Mon, 08 May 2000 16:51:17 PDT)
NNTP-Posting-Date: Mon, 08 May 2000 16:51:17 PDT
X-Received-Date: Mon, 08 May 2000 16:51:17 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27690
Ukryj nagłówki
U nas jest rynek farmerski co sobote i przywoza z Santa Maria, godzine
na polnoc od nas (Santa Barbara), prosto z pola. Sa to prawdziwe
truskawki, nie do osiagniecia w sklepach, gdzie sprzedaja nadmuchane
gazem ohydne papierowe makiety truskawek, nawet tu w naszych sklepach.
Te nasze z pola to Chandlers, pyszna, ciemnoczerwona odmiana, lub
Guadelupe, male, czarnawe truskawki jak polskie Murzynki, ktore pamietam
z dziecinstwa. W zeszlym roku sezon byl od maja do sierpnia, ale zawsze
na poczatku sezonu dostanie sie taniej. Juz mozna kupic za $8 za flat, a
wkrotce bedzie jeszcze taniej. Flat ma 12 kartonikow, czyli okolo 6
litrow.
Magdalena
dzieciol wrote:
> Magdalena Bassett wrote:
>
> > Jak w tytule. Czy ktos ma sposoby, proporcje, wlasne odkrycia?
> > Podzielcie sie, bo sezon sie zaczal i trzeba smazyc.
> > Magdalena Bassett
>
> A co smazyc? Masz wlasne? Bo tu u mnie tylko californijskie.
> Duze, czerwone, kazda z malutka zielona dupka, przyslonieta
> takim ze listkiem 'figowym' tyle, ze bez smaku i zapachu.
> Masz jakisz przepis na smak i zapach. Nawet probowalem
> 'dogrzewac' na parapecie w sloncu-nic z tego w kilka godzin
> gnija. Podejrzewam, ze kolor to wynik gazowania podobnie
> jak pomidory i wiele innych owocow.
|