Data: 2003-05-23 15:30:52
Temat: Re: Konserwa rybna
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bakoo8$2jv$1@atlantis.news.tpi.pl,
wesley <w...@k...net.pl> a écrit:
> Witam wszystkich.
> Czy zna moze ktos przepis na konserwe rybna.
> Chodzi mi o przepis zeby byl podobny do konserwy rybnej tzn zeby osci
> byly kruche.
> Czy w warunkach domowych jest to mozliwe do zrobienia.
> Ryby leszcze i plotki.
> Pozdrawiam
Nie robilam nigdy konserw, ale mam "sposob na osci", wyprobowany
(niestety ;-) na sledziu. Mocze filety w occie (ktory, jak ogolnie
wiadomo rozpuszcza wapn zawarty w osciach) potem mocze na nowo w mleku
(lub w mleku z woda), zeby "wyplukac" smak octu.
Osci robia sie zupelnie miekkie, poniewaz juz tylko bialko z nich
zostaje.
Ewcia
ps. Jezeli na pokladzie sa chemicy, to prosze nie bic za mocno :-))
--
Niesz !
|