Data: 2005-08-02 14:50:12
Temat: Re: Kotlety z mięsa jak robic?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 31 Jul 2005 22:05:26 +0100, "Zajad" <z...@f...art.pl>
wrote:
>>chodzi mi o kotlety z
>> czego to zrobic i jak przyrz?dzi??
>
> Kotlety oczywiscie ze schabu. Proponuje kupic schab z koscia, nie rozbijac
>go mlotkiem tylko posypac sola zmiekczajaca mieso (papaina) i opanierowac w
>mace i w jajku. Bedzie to Kotlet wiedenski i na pewno zaskoczy gosci.
>Normalnie to rozbija sie mieso mlotkiem i panieruje w mace jajku i bulce
>tartej. Ale sie rozmarzylem. W Anglii nie maja bulki tartej. Ani selera
>korzeniowego. A kiszona kapuste i kiszone ogorki uwazaja za zepsute. Jak
>bedziesz miala gosci z Angli to nie podawaj tez galaretki z nozek ani
>flaczkow. No chyba, ze ich nie lubisz :-)
>
>Zajad
>
Maja bulke tarta, ale...pomaranczowa. A sam nie umiesz zetrzec
suchej bulki??? :P
Maja selery korzeniowe, wlasciwie w kazdym supermarkecie,
najtansze sa w ASDA
Kiszonej kapusty nie uwazaja za zepsuta, mozesz kupic niemiecka w
sloiku (najlepsza), polska PEKu i czeska nie pamietam jaka
gdzieniegdzie. Byc moze w Morissons, ale nie jestem pewna
Bialego sera za to nie maja
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|