Data: 2000-02-23 23:37:19
Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Ach, jak jeszcze zamist cukru waniliowego wanilii prawdziwej,
przekrojonej,
> w mleku gptpwanej przyszykowac ... palce lizac .
>
> MM
>
>
No i niestety, ale z adwokatem Bolsa jest duzo lepszy niz z polskim (przed
chwila wlasnie zrobilem takie kremowki - chlodza sie w lodowce).
Dokoncze w takim razie przepis :
trzeba paczke ciasta francuskiego, ja kupuje takie w rulce zwiniete
(niestety, moja wrogosc do gotowcow konczy sie gdy trzeba uzyc ciasta
francuskiego :)))) ), odmrozic, rozwinac, preciac na pol, ponakluwac
widelcem gesto, upiec (200 st/ 15-20 min) przelozyc kremem i posypac cukrem
pudrem, i .... jesc. Mozna jeszcze podyskutowac, czy sto one papieskie czy
nie :)))))
Przemyslaw Koziarski
|