Data: 2015-08-04 14:11:00
Temat: Re: Krem do tarty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-17 o 09:38, bbjk pisze:
> W dniu 2015-07-16 o 17:09, Qrczak pisze:
>
>> A, to udanego urlopu życzę.
> I ja tysz, i czekam na relacje kulinarne stamtąd, gdzie byliście.
Kraj owoców morza, a ja tego nie jadam, więc wiele z tamtejszej
(dalmackiej) kuchni mnie ominęło. Z racji panujących wysokich temperatur
żywiłam się głównie sałatkami i lodami (te drugie wyborne!), od czasu do
czasu jakąś rybą. Chyba pierwszy raz jadłam dobrze przyrządzony stek z
tuńczyka - nie był suchy. Nie jestem jego fanką, ale doceniam.
A największą konsumpcyjną miłością (obok lodów oczywiście) okazała się
po prostu regionalna woda mineralna "Jana". ;)
PS: Tartę z lemon curd zrobiłam. Niezła, ale wciąż poszukuję i następna
będzie pewnie białym ganaszem.
Ewa
|